Gallerier

Midnattsol, padling og Ramsalt pub

En nydelig helg i juli hadde vi med oss 4 spreke ungdommer ombord i «Sol e Mar» for en 4 dagers langhelg i øyriket. De spreke gjestene hadde lite seilerfaring fra før, men var ivrige og lærevillige, og seilte båten selv fra Harstad til Bjarkøy i skarpt og raskt kryss under skipper Halvards veiledning. Det ble en liten pitstop i Nergårdshamn på Bjarkøy, før vi putret videre med motor gjennom Sundsvollsundet, forbi det yrende fuglelivet i «Krykkjeberget». Helgens første overnatting ble i den lune naturhavnen ved lille Sandøya hvor vi koset oss med ost, kjeks og vin til midnattssolas skinn ut i de små nattetimene.

Morgenen etter måtte vi teste padleføret, og fikk badet litt i det iskalde vannet. Nord-Norge er flott, men at det er spesielt fint å bade på sommeren vil jeg ikke påstå!

Utpå formiddagen satte vi kurset videre mot Meløyvær hvor vi la til på gjestebrygga på nordsiden. Meløyvær er nesten helt flatt, og vi fikk oss noen rolige spaserturer med flott utsikt over mot Senja og Andøya. På kvelden gikk vi tvers over øya til Ramsalt pub hvor vi kunne studere de lokale i sitt rette habitat, med god musikk, øl og pølse med brød til!

Et par dager i denne rekreasjonsperla gjorde godt for kropp og sjel, med sightseeing både til lands og til vanns. Vi måtte begynne å snu baugen tilbake mot Harstad, og fant ut at det var perfekt å runde av turen på Grøtavær brygge, på nordsiden av Grytøya. Vi hadde egentlig tenkt å ta oss en fjelltur til Hatten (856moh), men endte opp med å bare ta livet med ro med en god lunsj ombord før vi skulle reise til flyplassen.