FAQ

Lurer du på noe? Her finner du svarene.

 • Må jeg ha seilerfaring for å være med?

  Vi stiller ingen krav til erfaring hos våre gjester for turer med skipper ombord. Det eneste vi forventer er at du er i noenlunde god fysisk form, og har en positiv innstilling.

  Skal du leie båt og være din egen skipper, krever vi lang seilerfaring med båter i tilsvarende størrelse.

 • Hva med måltider?

  Ved bareboatleie er ikke måltider inkludert.

  Ellers varierer det om måltider er inkludert eller ikke. Dette kan tilpasses til den enkelte kunde og forespørsel. Handling kan gjøres av oss på forhånd mot et tillegg.

  Vi kan tilpasse menyen til eventuelle allergier eller preferanser om vegetarkost- meld oss i god tid om dette.

  Alle ombord bidrar i matlaging og oppvask.

 • Reiseforsikring

  Du må ha en gyldig reiseforsikring for å bli med på tur, og denne bør også dekke en eventuell avbestilling av tur. Les våre reisevilkår for avbestillingsregler og refusjon. Ellers er du dekket av vår båtforsikring, dersom det skulle skje uhell ombord.

 • Hvem og hvor mange er med ombord, hvem deler lugarer?

  Som regel er det vennegrupper eller familier som booker sammen. Men vi kan også ha fremmede i samme båt på pakketurene, dersom det er plass.

  Om du har booket bareboat eller privat båt-og skipper, er det kun din private gruppe som er med.

  Bifrost har plass til 8 gjester, i tillegg til skipper i egen lugar.

 • Hva er inkludert i prisen?

  Redningsvester, sengetøy, handduker og rengjøring er inkludert i alle våre turer og utleie.

  Ved ski og seil pakketurer er skiguide, skipper og måltider inkludert.

  2 stk SUP-brett ombord.

  Ved seilkurs er kursbevis, måltider og seilhandbok inkludert.

 • Hva må jeg ha med meg?

  Se vår pakkeliste her. Ellers ber vi om at du ikke har med deg trillekoffert ombord, men pakker i myke bager som kan stues inn i skap og hyller. Pakk fornuftig og ikke mer enn du trenger. Finstasen kan du la ligge igjen hjemme:)

 • Blir det kaldt ombord på vinteren?

  På vinteren bruker vi Bifrost, som er utstyrt med webasto varmeanlegg i alle lugarer og bad. Som en av gjestene våre utbrøt en gang: «Har du sett, det er jo til og med varmekabler i dassringen!». Nei, vi har nok ikke riktig så mye luksus, men det kan sikkert kjennes sånn ut når varmlufta står rett på skåla 😀

  Badene er varme og gode, og kan brukes til å henge opp våte skiklær. I tillegg har vi et tørkerom over motoren hvor man kan legge fuktig tøy.

 • Sikkerhet ombord

  Vi er opptatt av at det skal være trygt å seile sammen med oss, og tar sikkerhet på største alvor.

  For å øke vår kompetanse innen sikkerhet, tok vi på oss frivilligjobbing hos redningsskøyta i Trondheim. Her fikk vi mange nyttige kurs, blant annet for kommunikasjon, sikkerhetsstyring og ulykkeshåndtering på havet. Her hjemme har vi vært med som frivillig mannskap hos Anna Rogde, med kurs passasjer- og krisehånderingskurs og tatt de nødvendige sikkerhetskurs og sertifikater for Halvard (IMO50, D5L). Båtene er utstyrt med nødvendig sikkerhetsutstyr, og vi har jevnlig gjennomgang og oppgradering av brannvern og rutiner ved ulykker ombord.