Denne helgen hadde vi med oss en familie bestående av 4 voksne og to barn som hadde lyst til å lære seg å seile og oppleve noe annerledes i ferien. Turen gikk fra Lundenes på Grytøya til Bjarkøy, Helløya og Meløyvær. Vi hadde med oss to kajakker og et SUP- brett som vi surret fast på dekk før vi rullet ut seilene og satte kursen ut i øyriket. Det var flere som syntes det var veldig stas å få stå bak roret for første gang, og ikke minst å kjenne på hvordan naturkreftene tar tak i seilene på den 13 tonn tunge Bifrost og får den til å bevege seg framover i vannskorpa. Når vi nærmet oss det trange Sundsvollsundet og «krykkjeberget», tok vi ned seilene og gled forbi det yrende fuglelivet i sakte fart. Den første kvelden ble det rekeaften ute i cockpit, på svai i naturhavna ved lille Sandøya. Midnattsol var på ingen måte feil det heller:)

Påfølgende morgen startet friskt da Henriette skulle komme seg opp i kajakken fra badeplattformen, men endte opp med å ta en ufrivillig eskimorull istedet. Litt forfjamset, våt og kald kom hun seg omsider oppi kajakken og fikk testet padleferdighetene i krystallklart vann over lys sandbunn utenfor Helløya. Strandliv, jollekjøring og padling er ingen dårlig kombo!

På den idylliske rekreasjonsperla Meløyvær kom Linnea og Olivia over en liten bukt som ikke var like idyllisk;

– Fiskegarn, plast og skrot hører ikke hjemme i naturen! De ivrige og flinke jentene fylte straks opp jolla, og etterlot seg en ren og hvit strand. BIfrost har mange hemmelige hulrom, og søppelsekkene ble stappet unna og tatt med videre.

Det var en fornøyd gjeng som kom hjem fra tur på søndag kveld, med telefonene full av bilder og masse flotte opplevelser og inntrykk.