Påsketur med ski og seil!

På en av sesongens ski- og seilturer hadde vi med oss en trivelig og livlig gjeng fra Stavanger. På grunn av corona-restriksjoner måtte vi nesten kjempe oss til å få gjennomføre, men med visse tiltak og argumenter fikk vi klarsignal fra kommunen. Ann-Helen heiv seg rundt på en omfattende handlerunde for å proviantere til kohorten, som bare kunne oppholde seg i båten og gå på fjellet. Det var en storfornøyd gjeng på 8 stykker som sjekket inn, og fant seg godt til rette på hver sine lugarer. Første skitur ble til manges favoritt: Trolltinden på Grytøya med utgangspunkt i Havna på Lundenes.

Den eventyrlyste gjengen hadde lyst til å seile både til Senja og Andørja, noe som fint lot seg gjøre iløpet av en hel uke ombord. Etter en topptur i litt dårlig vær på Andørja, hadde Halvard ordnet med oppvarming av en badestamp utenfor den lokale kroa på Engenes. De våte og kalde skientusiastene stupte liksågodt ned i det iskalde vannet fra badeplattformen, og svømte bortover til badestampen! Øl var selvsagt et obligatorisk tilbehør ;D

Dagen etter gikk turen tilbake til Grytøya i en skarp kryss fra nordvest, med påfølgende hviledag i havna på Lundenes. Siden det var påskeaften, ble det selvfølgelig en påskerebus laget av kapteinen selv, der de måtte løse oppgaver og lete etter påskeegg på moloen. Etter mye tenking og leting, kom alle sammen tilbake med hver sin premie 😀

Etter en noen dager med litt vått snøvær fikk de en rå avslutning på tuen med topptur til Galten på Grytøya. Galten er en forholdsvis lett fjell, men flott å kjøre ned med relativt liten rasfare gjennom hele sesongen.

 

Nyeste poster

Les om våre fantastiske eventyr, gode tips og generell informasjon.

Bursdagstur med hule-ekspedisjon

Bursdagstur med hule-ekspedisjon

Hva kjøper man til den som allerede har alt? En seiltur i Harstads øyrike selvfølgelig! Lone ville gi mannen sin ,Espen, noe spesielt i 50-års gave, og bestilte en dagstur med oss der Espen fikk være skipper for en dag. Han gikk både til og fra kai, og administrerte...

Midnattsol, padling og Ramsalt pub

  En nydelig helg i juli hadde vi med oss 4 spreke ungdommer ombord i "Sol e Mar" for en 4 dagers langhelg i øyriket. De spreke gjestene hadde lite seilerfaring fra før, men var ivrige og lærevillige, og seilte båten selv fra Harstad til...

Familiehelg i skjærgården

Denne helgen hadde vi med oss en familie bestående av 4 voksne og to barn som hadde lyst til å lære seg å seile og oppleve noe annerledes i ferien. Turen gikk fra Lundenes på Grytøya til Bjarkøy, Helløya og Meløyvær. Vi hadde med oss to kajakker og...

Våre aktiviteter

Bli med på en unik opplevelse sammen med vår erfarene og lokalkjent skipper.

Our best trips.

After many great adventures in the southern latitudes, we have finally found peace here in the north and realized we live in the middle of the world's most beautiful archipelago. Here we want to be able to continue sailing, as well as create an offer for both locals and visitors who want to experience the northern pearls of northern Norway.

Combine the sailing trip with a mountain hike, paddling or just pure recreation in our beautiful archipelago - this is where you will find the real and undisturbed surroundings!

Fantastic experience

My wife and I were on a sailing course with Seil Bifrost last weekend. This was a course that was both inspiring and that gave more taste for sailing. The course itself was set up in a good way with briefing / theory before we started sailing. Skipper Halvard has a calm and educational way of guiding us around, and he was good at taking the scary thing out of sailing a boat like Bifrost. We sailed in the local area around Harstad, and it is fantastic to see how nice an archipelago we have here in the area. The actual booking process and communication prior to the course went terrific. This was a fantastic weekend for both of us who have definitely kickstarted the dream of getting our own sailboat.

- Hans- Chritian Lysgaard, seilkurs mai 2021

so much more than we could ever have wished for!

"This was such an amazing adventure. This trip was so much more than we could ever have wished for! I am overwhelmed by the beauty of the landscape and the hospitality of our hosts Halvard and Ann Helen. We sailed between the islands surrounded by the white mountainpeaks And to make it all compleet, We got to see the magical northern lights! And we were very happy with the comfort of our accommodation! I would love to go back again. Thank you very much!"

-Maurice Dun,28, Nederland. Båt og skipper, dagstur februar 2020.

Strongly reccomended.

Fantastic trip with Bifrost. The boat is easy to learn and nice to handle, well equipped and very comfortable for our 2 families (8 pers). Very nice and serious landlords who ensured good standards and hygiene - as well as a thorough review (safety first) before departure. Highly recommended.

- Jill Lepsøe, Norge. Bareboatleie juli 2020

Thumbs up!

We were 4 couples who rented Bifrost from Halvard and Ann-Helen for a 10-day sailing trip around Lofoten. The trip and the nature were exceptional and the boat was a dream to both sail and live in. The boat is well equipped with all safety equipment, good sails and a lot of useful equipment. Everything you need for a good experience is taken care of.
We want to praise Ann-Helen for good communication and organization ahead of the trip. Halvard sailed the boat into Harstad for us and had a thorough review of the boat and the technical, gave us some tips and hints and was on the whole very welcoming. This is a helproft and serious couple that we are more than happy to rent a boat from again.

Thumbs up from us.

-Andreas Loga, Norge. Bareboatleie juli 2020

Dream weekend for the whole family

Weekend trip with the family under the auspices of Bifrost and Arctic sea to summit can really be recommended.
Bifrost is an excellent base for dealing with everything the archipelago outside Harstad has to offer.
Skipper Hallvards quickly made sure to get everyone involved in setting the mainsail and maneuvering the boat.
Good local knowledge ensured that we ended up in the best places, both for day activities and to find peace for the night.
Bifrost is well equipped with everything you need for both food preparation and comfortable accommodation.
This combined with good weather, many organized activities under the auspices of activity guide Christian, made sure that this really became a dream weekend for the whole family.????
This can really be recommended for everyone else who wants an activity-filled weekend as well as an introduction to sailing life.
We will be happy to return!

Ragnhild Mikkelsen, Norge. Arctic Sea to summits familiehelg, juni 2020.